Giet-isolatie

Aluminium isoleren met Polyurethaan-giethars

Aluminium is een uitstekende geleider van warmte, kou en elektrische stroom en wordt om deze eigenschappen in veel producten toegepast. Waar het in veel gevallen wenselijke eigenschappen zijn, kan het in gevallen waarbij thermische of elektrische isolatie vereist is juist een obstakel vormen. Door aluminium profielen met behoud van al haar positieve eigenschappen te voorzien van een thermische en/of elektrische onderbreking behoren deze obstakels tot het verleden. En dat is wat wij doen bij Thermal Breaks, onder meer door te isoleren met een polyurethaan-giethars.

Thermische onderbreking

Ongeïsoleerde aluminium kozijnen zorgen naast de problemen van het doorgeven van warmte en kou vaak ook voor condensvorming aan de binnenzijde van het kozijn. De gevolgen hiervan zijn een onaangenaam binnenklimaat, vochtproblemen en zelfs schimmelvorming. Gelukkig zijn er verschillende technieken om aluminium profielen voor onder andere kozijnen of deuren wél goed te isoleren. Dit wordt ook wel een thermische onderbreking genoemd.

Heeft u vragen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor thermische isolatie van aluminium? Neem gerust contact met ons op!

Giet-isolatie met Polyurethaan-giethars

Een veel voorkomende techniek van thermisch onderbreken is giet-isolatie. Hierbij scheiden we de binnenzijde en de buitenzijde van aluminium profielen met een Polyurethaan-gietharskern. Door twee componenten te mixen en in de speciale steeg in het profiel te gieten ontstaat een sterke goed isolerende kern. Door vervolgens de onderzijde van de steeg weg te zagen worden de binnen- en buitenzijde van elkaar gescheiden, en ontstaat de thermische en/of elektrische onderbreking. Naast de normale harde variant van polyurethaan-giethars, kunt u aluminium profielen ook door ons laten isoleren met een meer buigzame, elastische kern. Bij een latere bewerking kunt u de aluminium profielen dan eenvoudig buigen, zonder dat de isolatiesteeg breekt of uit elkaar spat.

Dit zijn de voordelen van Polyurethaan-giethars

Het toepassingsgebied voor harde giet-isolatoren is groot en wordt voor allerlei toepassingen gebruikt. Veel voorkomend zijn gevelsystemen, ramen en deuren, maar ook profielen voor koelcellen, overheaddeuren en diverse carrosserieën. Vanwege de gebogen vormen, wordt de meer flexibele variant het meest toegepast ten behoeve van onder andere caravan- en scheepsramen.

Voordelen giethars

 • Voor giet-isolatie is maar één profiel nodig en dit kan de ontwikkelingskosten van een nieuw profiel aanzienlijk verlagen. Doordat het basisprofiel maar uit één deel bestaat is er maar één extrusiematrijs nodig. Dit maakt giet-isolatie relatief goedkoop.
 • Doordat er maar één profiel nodig is bij giet-isolatie, heeft u minder materiaalbeheer.
 • Giethars is buigzamer. U kunt het aluminium profiel dus nog eenvoudig buigen, zonder dat de isolatiesteeg breekt.

Nadelen giethars

 • Giethars heeft een lagere temperatuurbestendigheid (85 graden). Door de lage temperatuurbestendigheid moeten de profielen vaak eerst een oppervlaktebehandeling ondergaan zoals poedercoaten of anodiseren.

Heeft u vragen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor thermische isolatie van aluminium? Neem gerust contact met ons op!

Wij isoleren de volgende aluminium profielen

Bij Thermal Breaks isoleren we de volgende aluminium profielen met giet-isolatie:

 • Brute profielen

  Hierbij gaat het om profielen die nog geen oppervlaktebehandeling zoals poedercoaten of anodiseren hebben gehad.

 • Mono-color profielen

  Hierbij gaat het om profielen die aan beide zijden (binnenzijde en buitenzijde) dezelfde kleur hebben.

U kunt ook de volgende geavanceerde profielen laten isoleren met giethars:

 • Profielen met meerdere isolatiebruggen
 • Grote- en kleine isolatiebruggen
 • Normale profielen en buigprofielen
 • Profielen tot 7,5 meter

Van giet-isolatie tot zagen en verpakken

Naast het isoleren helpen wij u ook graag met het op maat zagen en verpakken van uw aluminium profielen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen met het  aanbrengen van beschermfolie op de zichtzijden van het profiel, waardoor de kans op eventuele beschadigingen later in het proces zo minimaal mogelijk blijft.

U vertelt ons hoe u uw profielen graag verpakt wilt hebben, en wij voeren het uit. Of dit nu alleen met stroken tussen de verschillende lagen aluminium profielen is, of dat de profielen in plastic verpakt moeten worden. Wij doen het graag.

Thermal Breaks zorgt voor de meest optimale isolatiewaarden

Thermal Breaks is een ervaren en gespecialiseerd bedrijf voor het isoleren van aluminium profielen met polyurethaan giethars en polyamide strips. Wij creëren de meest optimale isolatiewaarde. Onze klanten bestaan uit gerenommeerde aluminium gevelbouwers en fabrikanten van allerlei soorten raam- en deursystemen. Zij hebben al jaren een warm gevoel bij onze diensten.

Zelf ervaren waarom? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op, ook als u prijzen en mogelijkheden wilt bespreken.