Inrollen

Bereik de perfecte isolatiewaarde met Polyamide stegen

De warmte binnen en de kou buiten houden? Dan zijn goed geïsoleerde aluminium profielen onmisbaar. Er zijn verschillende isolatietechnieken om aluminium profielen te isoleren. Inrollen met Polyamide stegen is er daar een van.

Isolatiewaarde optimaliseren met Polyamide stegen

Het isoleren van aluminium profielen met Polyamide stegen, noemen we ook wel inrollen. Bij het inrollen isoleren we de aluminium profielen niet met giethars, maar met isolatiestegen. Hierbij wordt het aluminium van elkaar gescheiden door middel van Polyamide stegen. Het aluminium profiel bestaat dan uit drie lagen: aluminium, isolatiestegen en weer een laag aluminium.

Machinepark

Voor het inrollen van de aluminium profielen maken wij gebruik van de Aluroller Evo, marktleider onder de inrolmachines. De profielen worden geïsoleerd door middel van polyamide-isolatiestegen. Met de Aluroller Evo zijn we in staat profielen in te rollen tegen een zeer hoge kwaliteit. Doordat de machine een hoge productiviteit heeft, kunnen wij deze vorm van thermische isolatie voor een lage prijs aanbieden. Met een divers scala aan stegen, is er voor elk aluminium product wel een geschikte oplossing te vinden. Meer weten? Bekijk hier het filmpje over de Aluroroller Evo.

Heeft u vragen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor thermische isolatie van aluminium? Neem gerust contact met ons op!

Low-Lambda

Naast de standaard isolatiestegen (PA 66), kunt u ook kiezen voor de Low Lambda Polyamide-stegen. Met deze optie is het mogelijk om dezelfde kadergrootte te voorzien van een nog betere isolatiewaarde (Uf-waarde) of de kadergrootte te verkleinen en te voorzien van dezelfde isolatiewaarde. Tevens is het mogelijk isolatiestegen te gebruiken die aan de binnenzijde voorzien zijn van een schuimlaag, wat resulteert in optimale isolatie.

Dit zijn de voordelen van inrollen

De isolatietechniek inrollen is vooral van toepassing voor gevelbouwers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium profielen voor kozijnen en deuren.

Voordelen inrollen

 • Met inrollen is de hoogste isolatiewaarde te behalen.
 • Inrollen heeft een hogere temperatuurbestendigheid dan giet-isolatie. We kunnen het profiel dus al inrollen voordat deze een oppervlaktebehandeling ondergaan heeft.
 • Beter mechanische eigenschappen: Isolatoren zijn beter bestand tegen slijtage, scheuren en breuken, waardoor ze duurzamer zijn.

Nadelen inrollen

 • Stegen zijn minder buigzaam dan giethars.

Wij isoleren de volgende aluminium profielen

Bij Thermal Breaks isoleren we de volgende aluminium profielen door middel van inrollen:

 • Brute profielen

  Hierbij gaat het om profielen die nog geen oppervlaktebehandeling zoals poedercoaten of anodiseren hebben gehad.

 • Mono-color profielen

  Hierbij gaat het om profielen die aan beide zijden (binnenzijde en buitenzijde) dezelfde kleur hebben.

 • Bi-color

  Hierbij gaat het om profielen die uit twee kleuren bestaan. De binnenzijde en de buitenzijde hebben verschillende kleuren.

Geavanceerde profielen

U kunt ook de volgende geavanceerde profielen laten inrollen:

 • Grote systeemprofielen
 • Profielen met complexe geometrie
 • Hoekprofielen
 • Profielen met meer dan twee isolatiestegen
 • Profielen met verschillende steeghoogten
 • Profielen tot 7,4 meter lang

Heeft u vragen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor thermische isolatie van aluminium? Neem gerust contact met ons op!

Van inrollen tot beschermen en verpakken

Wij helpen u ook graag met het aanbrengen van beschermfolie op de zichtzijden van het profiel. Verpakken doen we ook. Uiteraard op de manier die voor u het handigst is. We kunnen bijvoorbeeld beschermende stroken tussen de verschillende profielen plaatsen, of de profielen in plastic verpakken.

Van extrusie tot oppervlaktebehandeling

Daarnaast adviseren wij u graag bij de ontwerpfase van uw profielsysteem. Door een goede samenwerking met verschillende aluminium extrusiebedrijven, steeg-producenten en oppervlaktebehandelaars, kunt u het gehele proces van extrusie tot oppervlaktebehandeling aan ons uitbesteden. Dit bespaart u tijd en geld.

Transport

Dagelijks rijden de vrachtwagens van onze transportpartner door zowel binnen- als buitenland. Hierdoor is het eenvoudig en goedkoop om het transport van uw aluminium profielen door ons te laten verzorgen.

Thermal Breaks zorgt voor de meest optimale isolatiewaarden

Thermal Breaks is een ervaren en gespecialiseerd bedrijf voor het isoleren van aluminium profielen met polyurethaan giethars en Polyamide stegen. Wij creëren de meest optimale isolatiewaarde. Onze klanten bestaan uit gerenommeerde aluminium gevelbouwers en fabrikanten van allerlei soorten raam- en deursystemen. Zij hebben al jaren een warm gevoel bij onze diensten.

Zelf ervaren waarom? Of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op, ook als u prijzen en mogelijkheden wilt bespreken.